Om Lill Ingmar

Mitt liv och mina musikaliska rötter är djupt förankrat i vårt band, Lill Ingmars. Det första officiella framträdandet med Lill Ingmars (Bonnie, Arnie, Ingmar och Dan) var 1963 och fyra år senare spelades ‘Molly’ in. Singelskivan som många år senare skulle visa sig få ett kultvärde inom 60-talets musik. Eddy Arnolds album med Molly från 1965 var orginalet. Samtliga Lill Ingmars inspelningar genom åren finns på Spotify.

Vi styrde skutan västerut över haven

Molly kom att bli en milstolpe för Lill Ingmars. En annan milstolpe blev Bygdespelet Amerikabrevet som första gången framfördes 1988 och vi engagerades där som musiker. Arnie hade tillsammans med Sölve Aronsson skrivit sång och musiktexter. 1989 turnerade ”Amerikabrevet” i Minnesotas svenskbygder. Som ett resultat av detta så genomförde Lill Ingmars 1991 en fem veckor lång turné i mellanvästern. 1993 återvände vi för ännu en turné och 1996 genomfördes ännu en turné med ”Amerikabrevet”, då i staterna Washington och Oregon.

Molly 50 år and still going strong

Lill Ingmars spelar fortfarande i olika sammanhang som tex, visaftnar och nostalgikvällar. 2016 kommer vi att spela konserten ”Vilken härlig fest”. En två timmar lång musikresa. Under 2017 kommer vi att framföra tvåtimmarskonserten ”MOLLY 50 år” med start på Nöjesfabriken Karlstad i Mars.

Från Hagen till prärien

Som ett resultat av USA turnéerna började jag 1995 i egen regi arrangera resor till USA. Sedan 2011 arbetar jag som reseledare i USA för Gruppresor AB.

Ring så spelar vi.
// Lill Ingmar