Lill Ingmars

Lill Ingmars startades 1964 av bröderna Bonnie, Arnie och Ingmar Nilsson tillsammans med Dan Henningsson och man var då Sveriges och Norges yngsta dansband. 1967 spelades den första singelskivan Molly in som har uppnått kultstatus.

Lill Ingmars 1967Lill Ingmars repertoar har alltid bestått av countryinfluerade egna kompositioner blandat med sextiotalsmusik. Svenska dansbandseliten har tagit till sig musik som komponerats av Bonnie, Arnie, Ingmar och Dan. Tex: Lasse Stefanz, Streaplers, Thor-Leifs, Kindbergs, Kristina Lindberg och Drifters m.m.

Förutom spelningar i Sverige och Norge så har Lill Ingmars även turnerat i USA. En fem veckors turné i mellanvästern 1991 samt ytterligare en 1993. Amerika fick ett smakprov av Svensk Countrymusik.

Lill Ingmars har agerat som musiker i Bygdespelet Amerikabrevet sedan premiären 1989. Arnie skrev musiken till spelet tillsammans med Sölve Aronsson.

Lill Ingmars 2017Lill Ingmars består fortfarande av originalbesättningen Arnie och Ingmar och Dan.

På basgitarr sedan 1989 Ingvar Heed.

2014 blev Ingmars son Patrik medlem som gitarrist och sångare

Gunnar Mehlum, en genuin trummis i Lill Ingmars 1975-2014 lämnade på grund av sjukdom över trumstockarna till Robin Hurmalainen Persson.