Amerikaresorna och hur det startade

För att beskriva hur och när mina Amerikaresor startade får vi gå tillbaka till 1988. Bygdespelet Amerikabrevet hade premiär. Succén var ett faktum! Man bestämde sig för att genomföra en USA turné med spelet i Minnesotas svenskbygder. Eftersom jag då arbetade på Televerket och hade tillgång till gratis telefon samt telefax, blev min uppgift att sköta kontakterna med USA. 1989 genomfördes turnén med totalt 169 medresenärer. Besöket gav mersmak. 1991 arrangerade jag en fem veckors turné med vårt band Lill Ingmars och ytterligare en turné 1993.

Reseledare på heltid

Lill Ingmar New York1995 arrangerade jag en svenskbygdsresa för ett sällskap som även ville bevittna bandy VM i Minneapolis.

Nu rullar det på och 1996 slutade jag min anställning hos Televerket för att på heltid arbeta som researrangör och reseledare i USA.

Sedan 2011 genomför jag resorna i samarbete med Gruppresor AB i Grums/Karlstad med fyra resealternativ: Svenskbygdsresan, Musikresan, Vägen Västerut, 6 dagar i New York.

Amerikaresorna med Lill Ingmar som reseledare

GRUPPRESOR AB är resebyrån för privatpersoner, föreningar och företag. De arrangerar och säljer upplevelserika resor med buss, båt och flyg. Det har de gjort i 30 år. Under dessa år har de samlat på sig guldkorn från när och fjärran. Däribland tre resor till USA med Lill Ingmar som reseledare.

New York sunset

New York

Ta chansen att åka med oss till New York! Här finns de höga skyskraporna, de långa avenyerna, de stora reklamtavlorna och de tusentals gula taxibilarna. Se Empire State Building, Frihetsgudinnan, Central Park och mycket mer. Staden som aldrig sover erbjuder ett ofantligt utbud av restauranger och uteliv samt shopping i världsklass. Välkommen till ”The Big Apple”!

Resans längd: 6 dagar

Läs mer om denna resa på gruppresor.se
Bilder från tidigare resor
1
1
1
1
1
Mount rushmore

Vägen västerut

Vi besöker historisk indianmark i South Dakota, Mount Rushmore med de fyra presidenthuvudena, cowboykulturen i Wyoming, Devils Tower, Buffalo Bills westernstad Cody, Yellowstone Nationalpark, Grand Canyon och såklart Las Vegas. I Los Angeles får vi en VIP-guidning på Universal Studios och en guidad busstur i filmstjärnornas Beverly Hills. Vi avslutar vår resa i San Francisco där vi besöker Golden Gatebron och Alcatraz.

Resans längd: 16 dagar

Läs mer om denna resa på gruppresor.se
Bilder från tidigare resor
1
1
1
1
1
1
1
1